C@fé.What? Geschiedenis Rondleiding Foto's Contact Links Webcam
 

Geschiedenis

In 1983 werd Dirk Driesen de uitbater van het ontmoetingshuis van het cultuur- en sportcentrum te Hoeselt. Dit cafetaria was in die periode enkel de ontmoetingsplaats na theatervoorstellingen in het cultuurcentrum en een dorst-les-plaats na het sporten in de sporthal.

Door de inzet van zowel uitbaters als personeel, sportfunctionaris Patrick Leenders, cultuursecretaris Josy Slechten en cultuurfunctionaris Hilde Achten bloeide het gehele complex open.

In 1989 liep het brouwerijcontract met Haacht af. Er werd op zoek gegaan naar een nieuwe brouwerij. Inbve, het toenmalige Interbrew en België’s grootste ging met ons scheep. Het café kreeg niet enkel een nieuwe smaak maar ook een nieuw interieur. Voor die tijd zeer exclusief...

Ondertussen kreeg ook het hele complex een naam; “Ter Kommen” was geboren. Onnodig te zeggen dat ons café de naam “Cafetaria Ter Kommen” meekreeg.

Na succesvolle jaren voor zowel sport als cultuur, kwamen we in 1999 weer einde contract. Interbrew vernieuwde het contract en na overleg kwamen we tot een besluit: Cafetaria Ter Kommen werd een themacafé en het eerste Belgische communicatiecafé.

C@fé.COMM is nu nog steeds één van hun themacafés.

 
   

 

www.qualiweb.be